Medaljregn på EM i E-jolle!

  • 20 jul 2018

Både guld och silver såg JKVare till att ta hem till Sverige under EM i Gardasjön, Italien. Läs mer om deras framgångar här.

Mellan den 5 och 14 Juli avgjordes Master EM samt U19 och U17 EM i E-jolle på Gardasjön i Italien. JKV representerades av Marit Ljunggren i Master EM där hon vann klassen Grand Master.

De mindre rutinerade JKVarna fick tävla i Junior EM där Moa Wikman tävlade i U17 och U19 klassen och Erik Lindberg, Hugo Björklund och Carl Ljunggren tävlade i U19. Regattan avgjordes mestadels i typiska Garda-förhållanden (6-10 m/s).

Moa slutade sitt första mästerskap i E-jollen på plats 11 i U17 och plats 24 i U19. Erik trivdes bäst i den hårda vinden och lyckades segla till sig en silvermedalj. Hugo låg stundtals med i toppen men fick inte till jämnheten och seglade in som 26:e man. Carl lyckades med att placera sig som 8 trots feber ända tills dagen innan tävlingen.

Nu åker laget hem och vilar upp sig inför VM som går 6-11 augusti. Där kommer Moa Wikman, Carl Ljunggren och Hugo Björklund att representera JKV.