Lär dig Segla

Lär dig segla

Vad roligt att du vill lära dig att segla! Till oss är du välkommen som nybörjare året om så kommer vi hjälpa dig att hitta rätt båt och rätt grupp för dig.

Under sommaren har vi normalt tre olika typer av kurser för att kunna erbjuda segling för alla. Klicka på den kurs du är intresserad av så guidas du till mer information och hur du anmäler dig, i anmälningsmodulen finns även info om hur många platser som finns kvar. Alla deltagare på kurserna blir automatiskt medlemmar i föreningen.

Sjörövarskola 6-9 år

Sjörövarskolan är för de allra yngsta. Här busar och leker vi nere på vårt område tillsammans med våra unga ledare. 

Seglarskola 7-16 år

Vår mycket populära seglarskola är för dig som vill lära dig att segla på egen hand. Seglarskolan är certifierad av Svenska Seglarförbundet vilket innebär att alla ledare är utbildade för att ta emot barn och vi har en kursplan som garanterar att alla barn kan segla på egen hand efter cirka en vecka. Certifieringen innebär också att alla barn har en utbildningsgaranti som kan tillämpas för den som inte tycker att vi inte når upp till kursplanen.

Vuxenkurser 
- Vi samarbetar med SS Aros

Självklart vill vi att vuxna också ska kunna lära sig att segla och här samarbetar vi med kölbåtsklubbarna i Västerås. I år kommer SS Aros att genomföra några utbildningstillfällen. Se mer information under Vuxenkurser.

Träning

Från slutet av april till början av oktober håller vi kvällsträningar och då kan du komma ner och prata med oss så hjälper vi dig ut på vattnet, och är du under 25 år fixar vi det kostnadsfritt de första gångerna. 

Värdegrund

JKV arbetar efter ledorden glädje, gemenskap och ansvar. Dessa värdeord genomsyrar all vår kursverksamhet och leder oss i vår strävan efter att bli Sveriges bästa jolleklubb. Vill du läsa mer om föreningen och vår värdegrund kan du läsa mer under rubriken Föreningen.

 

Lär dig vindsurfa

 

Är du redo att upptäcka spänningen med vindsurfing? Anmäl dig till den kommande surfkursen hos Jollekappseglarna i Västerås och få en helg full av äventyr och lärande.

 

Under kursen kommer du att få lära dig grunderna i vindsurfing och utforska de fantastiska möjligheterna på vattnet.

Kursen är för dig som är 15 år eller äldre. Simkunskap är ett måste!

 

Vindsurfingkurs

 

Säkerhet

Vattnet kan vara fantastiskt men är man oaktsam kan det snabbt bli farligt. Därför är det viktigt att alla som är med på våra kurser kan simma (undantaget sjörövarskolan då vi är fler instruktörer och är mer på land) och att alla har flytväst. Våra ledare är högt utbildade i både pedagogik och säkerhet för att minimera risken för skador. Läs gärna mer om vårt säkerhetsarbete - Trygg Idrott
Som medlemmar i föreningen är alla deltagare på våra kurser försäkrade genom vårt försäkringsbolag Svenska Sjö ifall olyckan skulle vara framme. 

 

SSF seglarskola