Vuxenkurser

Äntligen drar JKV igång sina uppskattade vuxenkurser! Fyra kurstillfällen är planerade under hösten 2024 och anmälan finner ni till höger eller längre ned på sidan. 

JKV arrangerar kurser för nybörjare i flermansbåt. Alla som är 16 år och uppåt kan anmäla sig. På kurserna lär vi oss om segling, sjövett, kappsegling och säkerhet till sjöss. Möjligheten att ta seglarintyg 1 ges.

Vi seglar mindre kölbåtar som heter C55. Det är båtar där man normalt seglar 3 personer tillsammans. Under utbildningen kommer du att få vara med i en grupp med andra seglare och en instruktör. Alla instruktörer har genomgått utbildning enligt Svenska Seglarförbundets utbildningsplan för seglingsinstruktörer. Vi utgår från JKVs klubbhus och kommer att segla på vattnen precis utanför Framnäs. 

Första dagen börjar kurserna under eftermiddagen och pågår sedan fram till eftermiddagen under den sista kursdagen, vilket ger en total kurstid på 20 timmar. Kurserna följer Svenska Seglarförbundets kursplan och ger möjlighet till att ta ut seglarintyg 1. I kursavgiften ingår boken Segla kölbåt som är perfekt för dig som vill segla på egen hand.

Vill du läsa mer om vad vi lär oss kan du läsa kunskapskraven för seglarintyg 1 här

Anmälan hittar ni här

Datumen för höstens vuxenkurser är följande:

16 - 18 augusti 

fre em - sön em

30 augusti - 1 september

fre em - sön em        

20 - 22 september

fre em - sön em

27 - 29 september 

fre em - sön em

 

Kostnaden för kursen är 3000 kr/person + 350 kr för examinationen av seglarintyg 1

Privata kurser kan ges på olika nivåer beroende på tillgänglighet hos våra aktiva och tränare. Du kanske köpt din första båt eller vill lära dig hur du kan segla snabbare?

Pris per timme: enligt uppgörelse.

För mer frågor eller bokning av privatkurs kontakta
seglarskola@jkv.se