Seglarskola 7-16 år

Här hittar du anmälan

Varje sommar arrangerar JKV seglarskola för nybörjare, fortsättare och vana seglare. Alla simkunniga som är mellan 7 och 16 år kan anmäla sig. På seglarskolan lär vi oss mer om segling, sjövett, kappsegling och säkerhet till sjöss. Under seglarskolan kommer det även att vara lekar, uppvisning för föräldrar, bad, utflykter och annat som vädret tillåter.

När du anmäler dig till årets seglarskola har du möjlighet att välja mellan fyra olika grupper. Under en seglarskolevecka kan du antingen välja att segla optimistjolle (enmansjolle) eller c55och/eller RS Quest (flermansbåt). Ni som seglar optimistjolle kommer att vara uppdelade i tre olika grupper, baserade på tidigare seglingserferenhet.

Coming Stars - Träna för framtida segrar
I Coming stars kommer barnen ha möjlighet att utveckla sina kunskaper inom grundläggande kappsegling. Under seglarskoleperioderna kommer fokuset, utöver att leka, bada, åka på utflykter m.m, att ligga på att förbereda sig för att delta i framtida tävlingar såsom regionkval och Junior SM. Coming stars är gruppen för dig som vill bli lika duktig som våra instruktörer och vill bedriva segling som en idrott. Vi ser det som naturligt att du fortsätter segla i någon av JKVs kvällsträningsgrupper och deltar i poängseglingsserien under hösten.

Under en normal seglarskolevecka kommer du att få vara med i en grupp med andra seglare, instruktörer och assistenter. För att garantera en hög säkerhet har vi minst en ledare per 5 barn. Alla ledare har genomgått utbildning enligt Svenska Seglarförbundets utbildningsplan för seglingsinstruktörer. Varje grupp har också minst en följebåt (motorbåt).

Under 2024 finns det fem perioder att välja mellan och det går bra att anmäla sig till en eller flera perioder. 

Varje period omfattar 5 dagar mellan 8.30 och 16.00. Den näst sista kvällen erbjuder vi alla barn att kvar en längre stund för gemensam grillning och lekar, samt er föräldrar att komma och titta på era barn när de seglar. Sista dagen slutar vi klockan 15 med en gemensam prisutdelning och information till föräldrar.  

Det är svårt att beskriva hur kul vi har det på seglarskolan, nedan finner du ett videoklipp som är tänkt att förklara lite bättre i alla fall. 

 

Perioder 2024

Period och datum

Veckodagar

Period 1 (16 - 20 juni)

sön - tors

Period 2 (1 - 5 juli)

mån - fre

Period 3 (8 - 12 juli)

mån - fre

Period 4 (29 juli - 2 augusti)

mån - fre

Period 5 (5 - 9 augusti)

mån - fre

 

Avgifter
(Vid anmälan innan 1 maj erhålles 200 kr rabatt)

Seglarskola – inte medlem i JKV

2400 kr

Seglarskola – medlem i JKV

2000 kr

I anmälningsavgiften till seglarskolan ingår att alla deltagare som har genomgått en seglarskolevecka är välkomna att fortsätta i vår träningsverksamhet under sommaren och hösten. Under sommarlovet kallar vi det "fortsatt seglarskola" som genomförs på måndagkvällar kl 18-20. När den ordinarie träningsverksamheten sedan startar i slutet av sommarlovet så kommer de som vill fortsätta att få möjlighet att anmäla sig till våra olika grupper. 

Avgiften betalas i samband med anmälan och då ingår medlemskap året ut.

Vid uppropet är det bra om du tar med en förälder eller annan vuxen. Dessutom finns det några saker du bör ha med dig under seglarskolan.

Att ta med under seglarskolan:

  • Egen flytväst är obligatorisk. Gärna en utan krage.
  • Lunch-paket
  • Regnkläder
  • Badkläder
  • Ombyte

Har du fler frågor? Tveka inte att kontakta oss:
seglarskola@jkv.se