Träningsgrupper

Grön Optimist - Nybörjare

För dig som har seglat lite grann och vill lära dig grunderna inom segling och är mellan 8-13 år. Vi leker och tränar mycket på land och träningarna på vattnet har stort fokus på glädje och att lära sig förstå hur seglen fungerar. Vi försöker att testa olika båtar minst en gång per säsong.

Träningsdag: Måndag 18:00 till 20:00

Tränare:

Oscar Smith 070-386 20 77

Felix Hjertström 076-832 60 70

Coming Stars - För dig som tränar för att framtida segrar

I Coming stars kommer barnen ha möjlighet att utveckla sina kunskaper inom grundläggande kappsegling. Coming stars är gruppen för dig som vill bli lika duktig som våra instruktörer och vill bedriva segling som en idrott. Vi ser det som naturligt att du deltar i våra poängseglingar, läger och olika regionala tävlingar.

Åldersgräns 12 år.

Träningsdag: Måndag och Torsdag 18:00 till 20:00

Tränare:

Astrid Lindoff 070-229 12 99

Röd/Blå Optimist

Röd/Blå är en sammanslagen grupp för dig som har en egen Optimist och tränar för att tävla aktivt. Gruppen tränar två gånger i veckan och kappseglar frekvent.

Åldersgräns 12 år.

Träningsdag: Tisdag och Torsdag 18:00 till 20:00 EJ AKTIV

Storjollar

För dig som vill träna i en enmansjolle och gillar att tävla. Vi utmanar varandra på olika typer av banor för att förstå det taktiska och strategiska spelet på banan. 

I storjollegruppen ger vi varandra hårt motstånd för att alla ska utvecklas oavsett om du bara vill vara med för härligheten och njutningen eller kunna konkurrera på stora internationella tävlingar. Här hittar vi seglare som åker på ALLA slags tävlingar från våra egna hemmatävlingar till VM. JKV har länge haft stort fokus på e-jollen i denna grupp för att båten är väldigt lärorik är fortfarande en av de största klasserna i Sverige. Vi tror på att en seglare kan få en bra grund i denna båttyp. 

Det roliga med denna grupp är att alla jollar förutom optimisten kan delta då träningen är optimerad efter vilka jollar som är aktiva. Vanligaste jollen förutom e-jollen är Laser radial och standard.

Träningsdag: Tisdag och Torsdag 18:00 till 20:00

Tränare:

Axel Almersson 073-822 17 41

C55/RS Quest

Klubben äger totalt fem stycken besättningsbåtar som passar perfekt för dig som vill lära dig segla med andra och förstå hur man som ett lag kan få båten att gå så fort som möjligt framåt. Vi tränar både tekniken i båten men även på hur man seglar runt en bana på snabbast sätt. 

Träningsdag: Måndag och Torsdag 18:00 till 20:00

Tränare:

Johan Berglund 070-460 85 12

Lucas Levenborn 073-846 07 77

Liten Kölbåt

Klubben har sedan flera år en aktiv grupp av sportbåtsseglare, CB66, Melges, J70. Denna grupp tränar till stor del själva och ett självklart inslag i deras träning är de gemensamma tisdagsseglingarna som Västmanland seglarförbund arrangerar. Vi ser också en naturlig koppling till storjollegruppens träningar på torsdagar

Träningsdag: Tisdag och Torsdag

Vill du börja segla hos oss är du välkommen ner eller höra av dig till traning@jkv.se