Nyheter

Upptaktsträff och träningsstart

  • 2 jul 2023

Hej alla glada seglare!

 

Här kommer lite information för dig som vill fortsätta segla i höst och speciellt för dig som vill prova segling som en idrott.

 

Upptaktsträff och träningsstart måndagen den 21 augusti kl. 18. 

Vi drar igång träningsverksamheten för hösten med en upptaktsträff på JKV. Alla som vill vara med i en träningsgrupp och fortsätta segla är välkomna. Vi kommer att dela in er seglare i grupper där ni får träffa de tränare ni kommer att ha och om vädret tillåter så seglar vi så ta med kläder för segling och flytväst. När barnen seglar har vi en allmän frågestund. 

Kan man inte komma på upptaktsträffen så skicka ett mail till traning@jkv.se med lite info om hur mycket du seglat samt vilken grupp du vill vara med i. 

 

Träningsgrupp: Optimist Grön, tränar måndagar

Målgrupp: Det här är gruppen för dig som har varit med i seglarskolan och som vill fortsätta lära sig mer om segling, för dig som varit med i grön grupp tidigare och inte vill börja i Coming Stars/Blå/Röd grupp samt för dig som är helt ny och vill testa på segling. Optimister finns att låna på klubben. 

 

Träningsgrupp: Optimist Coming Stars/Blå/Röd, tränar måndagar och torsdagar

Målgrupp: Det här är gruppen för dig som har varit med i seglarskolan i gruppen Coming Stars eller för dig som seglat ett tag och vill börja träna kappsegling. Du seglar vanligtvis med en egen optimist men det går att låna en optimist tills man har hittat en egen lämplig jolle (optimist eller Zoom 8). Vi tränar mycket båthantering och vi lär oss kappseglingens olika delar.

 

Träningsgrupp: C55/RS Quest, tränar måndagar och torsdagar

Målgrupp: Det här är gruppen för dig som har varit med i seglarskolan i C55/RS Quest gruppen och som vill fortsätta lära sig mer om segling samt du som har seglat en del C55/RS Quest tidigare. 

På måndagar kommer fokus att ligga på att lära sig mer om segling, lära sig hantera båten bättre, lära sig ta hand om utrustningen mm. 

På torsdagar kommer fokus mer vara att träna kappsegling. 

 

Träningsgrupp: Storjolle, tränar tisdagar och torsdagar

Målgrupp: Det här är en träningsgrupp för ungdomar som har växt ur optimisten där vi seglar tex E-jolle, Ilca eller RS Aero. Vi tränar aktivt med en stor spridning i ambition. Du behöver kunna sjösätta och hantera din jolle själv in och ut ur hamnen under normala förhållanden. 

 

Poängseglingar, klubbkappsegling onsdagar 16 augusti – 13 september. 

På onsdagar arrangerar vi poängseglingar som är en klubbkappsegling för alla våra träningsgrupper inklusive seglarskolans deltagare. Du som inte har en egen jolle kan låna en optimist. För nybörjare finns det en coach som hjälper till runt banan. Anmälan/registrering sker på plats kl. 17.30-17.45

 

Kostnader för att delta i våra träningar

Medlemskap är obligatoriskt och alla ni som har deltagit i någon av våra seglarskolor samt prova på aktiviteter är registrerade medlemmar för resten av året.

• Medlemsavgift: 1000 kr/kalenderår eller 1500 kr för hel familj

• Träningsavgift Grön grupp: 800 kr/år (halv avgift för den som börjar efter den 1 juli

• Träningsavgift övriga grupper: 1000 kr/år (halv avgift för den som börjar efter den 1 juli

 

Det finns en stor och fungerande andrahandsmarknad för dig som söker en egen jolle. Om man är normalt skötsam så brukar man få tillbaka ungefär samma pengar som man har köpt båten för minus kostnaden för nya segel, diverse reservdelar samt försäkring (1000-2000kr/år).

• Begagnad tävlingsoptimist: 20-30.000kr

• Begagnad e-jolle/laser i tävlingsskick: 20-40.000kr

 

Vid frågor maila traning@jkv.se 

 

Välkomna till en härlig seglingshöst

Önskar JKV’s tränarkommitté