Allsvenskan första deltävlingen

  • 21 maj 2018

JKV deltar i allsvenskan segling, vilket är den högsta ligan i Sverige och under helgen seglades årets första deltävling. Läs mer om hur det gick och vilka som ska representera klubben på nästa deltävling.

Helgen som nyligen gick förbi den 18-20 maj arrangerades årets första allsvenskan-deltävling i Malmö, vilket innebär att säsongen har kommit igång på riktigt. JKV fortsätter kämpa sig mot toppen och denna deltävling fick Hans Holm, Filip Larsson, Malin Engdahl och Jakob Andrén representera klubben. 

Fredagen bjöd på härlig segling även fast resultaten inte var med oss hela vägen. På lördagen började besättningen hitta varandra och fick till flera bra race, till och med en första plats. Helgen gick fort och efter 14 race hade teamet lyckats få till placeringar mellan 1-6 på varje race, vilket är alla placeringar man kan få. Slutligen på det 15e racet fick de avsluta på topp med en ytterligare spik. 

Bra seglat gänget!

Se alla resultat här -> Resultat allsvenskan deltävling 1 Malmö

Vidare har vi nästa gäng som ska till Ekerö på deltävling 2. Dit skickar vi Niclas Holm, Linn Themnér, William Thunholm och Andreas Vasberg. Denna besättning har en hel del erfarenheter med båda J/70 och allsvenskan. Dels kom Niclas och Andreas nyligen tillbaks från J/70 SM i Halmstad där de var med och slogs i toppen, men även William och Andreas som förra året lyckades segla hem en 4e plats på allsvenskan i Strängnäs. Linn är debutant i J/70 och allsvenskan. 

Vi önskar dem det allra bästa!