JKV I TOPP EFTER FÖRSTA SEGLINGARNA I ALLSVENSKAN

  • 24 maj 2017

En fjärde placering av totalt 18 deltagande lag ger oss en fantastisk start på årets säsong av Allsvenskan i segling.

Det var under helgen som JKV deltog i seglingens Allsvenska och lyckades placera sig väldigt bra trots de tuffaste konkurrenter man kan ha. Några att nämna är såklart KSSS, GKSS, Cape Crow m.fl. Alla stora klubbar i Sverige som alla satsar på att vinna och komma till Champions Leage där just nu 13 länder är med och tävlar.

Nu var det den första av fyra deltävlingar som kommer gå av stapeln under året, och denna gång blev det Strängnäs som fick hålla i det hela. Samlingsplatsen och seglingen höll till vid ångbåtsbryggan i Strängnäs och mycket bättre seglingspropaganda kan det inte bli. Seglingarna höll till precis bredvid bryggan och ofta fick seglarna skrika på varandra för att inte köra upp på land. Strängnäs Segelsällskap ska ha en stor eloge för en sådan fin arena och arrangemang.

JKV representerades av rorsman Andreas Vasberg, storskot/taktik Mathias Beckman, fock/fördäckare Björn Olsson, fock/gennaker Cecilia Olsson och fördäckare William Thunholm. Detta var en ny uppsättning besättning från JKV precis som många av de resterande besättningarna som ska representera oss i de tre kvarstående deltävlingar. Det är också det som är roligt med Allsvenskan. Att få nya erfarenheter från andra seglare. 

För att läsa mer om helgen och se det totala resultatet, gå in på www.svensksegling.se/allsvenskan

Nu satsar vi inför Ekerö 9-11 juni!!